Op 21 mei 2018 vindt op de Utrechtse Heuvelrug voor de tweede maal het cultureel evenement Per Pedaal naar Vocaal plaats. Fietsend van concert naar concert op de meest bijzondere locaties op de Utrechtse Heuvelrug, daar staat ‘Per Pedaal naar Vocaal’ voor. Ook in het Openluchttheater hebben we een prachtig optreden.

Heeft u wel eens muziek beluisterd in een watertoren, muziekklanken gehoord in kasteelzalen, in een openluchttheater of omringd door de lentekleuren en -geuren van historische tuinen?
Op Tweede Pinksterdag kunt u genieten van de unieke combinatie van koormuziek en het ervaren van cultureel erfgoed op de Utrechtse Heuvelrug. Al fietsend rijdt u naar de muziek en de locatie van uw keuze.

Veertien koren uit de Utrechtse Heuvelrug laten in een concert van 30 minuten hun eigen geluid horen, variërend van klassieke liederen uit de Renaissance en Barok tot songs uit musicals en zeemansliederen. Het zijn: Ridge Voices, Cappella Cantica, The Living Song, Waterzooi, Vinkenvocale, Milleniummannenkoor, Oriolus, Heuvelrugkoor, Vocal group INSTEAD, Maarnse Havenzangers, ManOverBoord, Theaterkoor Houten, De Badparels en De Driemasters. Zij zingen in een ambiance die zo veel mogelijk recht doet aan hun repertoire.

Er worden uitvoeringen gegeven in het Nationaal Bomenmuseum/Von Gimborn Arboretum, Kasteel Sterkenburg, de Historische Theetuin van Bartimeus, de Watertoren in Werkhoven, Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen, Parc Broekhuizen in Leersum, Openluchttheater van Landgoed Zonheuvel in Doorn en in het Koetshuis van Kasteel Amerongen.

Het programma begint met een gezamenlijke opening in het Cultuurhuis om 9.30. Burgemeester Naafs zal een hartelijk welkomstwoord spreken. Daarna zijn er twee optredens in iedere locatie van 11.00 – 11.30 en van 12.30 – 13.00 door hetzelfde koor en ’s middags treedt van 14.00 – 14.30 en van 15.30 – 16.00 op dezelfde locatie een ander koor op. Bij de meeste locaties wordt ook een rondleiding gegeven of kunt u luisteren naar een korte informatieve lezing over de bijzondere betekenis van de plek waar u zojuist een concert heeft beluisterd.

De concerten zijn allen gratis te beluisteren. Ter dekking van de kosten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Bij iedere locatie is er de mogelijkheid om tegen betaling consumpties te gebruiken.

De organisatie is in handen van de Stichting Culturele Activiteiten Utrechtse Heuvelrug (SCAUH). Op website: www.scauh.nl leest u de meest recente informatie.