Moederdag vieren in het Maarten Maartenshuis

Vier op 13 mei 2018 Moederdag op Landgoed Zonheuvel te Doorn in stijl. Speciaal voor Moederdag bieden wij een High-Tea in de stijlkamers van het Maarten Maartenshuis. De specialisten van Lois Beauty Store komen op Moederdag u heerlijk in de watten leggen. De schoonheidsspecialistes masseren vakkundig uw armen en handen in 10 minuten. Heerlijke extra verwennerij voor moeder, maar ook de andere familieleden kunnen natuurlijk deze behandeling ontvangen.

Reserveren en meer informatie
receptie@landgoedzonheuvel.nl of bel 0343 47 35 00.

Locatie
Stijlkamers Maarten Maartenshuis
De begane grond, 1e etage en 2e etage van het Maarten Maartenshuis zijn uitsluitend bereikbaar doormiddel van trappen.

Prijs per persoon
Volwassenen: € 23,50
Kinderen 4-11 jaar: € 11,75
Kinderen 0-3 jaar: gratis

Tijdstip
Van 14.00 – 16.00 uur

Oorsprong Moederdag
Is Moederdag louter gebaseerd op commerciële activiteiten? De geschiedenis van Moederdag gaat al eeuwen terug. Zo werden in het klassieke Griekenland de grote Moeder der Goden vereerd (Rhea) en vereert. De katholieke kerk op hun beurt hadden sinds 1600 een speciale dag ter ere van de moeder van Jezus, Maria. De oorsprong van Moederdag zoals wij het nu kennen is echter afkomstig uit Amerika.

Anna Marie Jarvis eerde haar eigen moeder in 1907 na de Amerikaanse Burgeroorlog, wat deze dag tot grote populariteit leidde. De toenmalige president Woodrow Wilson bepaalde vervolgens dat elke tweede zondag in mei Mother’s Day een nationale feestdag zou worden. De Amerikaanse traditie werd in 1925 in Nederland overgenomen en wordt tot op de dag van vandaag in ere gehouden.