Schrijfweekend

EXCLUSIEF SCHRIJFWEEKEND

Droom jij van je eigen boek? Jouw managementboek? Jouw visie op een maatschappelijke kwestie? Het inspirerende verhaal van jouw bedrijf, leven of loopbaan? Leer in een weekend het ambacht van het schrijverschap. Gegeven en aanbevolen door topschrijvers en professionals uit het bedrijfsleven.

Van donderdag 11 tot en met zondag 14 januari 2018 wordt voor de tweede keer het Exclusieve Schrijfweekend voor ondernemers, managers, bestuurders en professionals georganiseerd. Het is geïnspireerd op de succesvolle schrijfweken, opgezet door bestsellerauteur Geert Kimpen, met onder meer Christine Pannebakker. Zij gingen een unieke samenwerking aan met Aukje Nauta en Cristel van de Ven van Factor Vijf Organisatieontwikkeling, theatermaker Walter Supèr en directeur Jaap Jongejan van Stichting SBI.

Landgoed Zonheuvel | Maarten Maartenshuis
Binnenkort nieuwe data!
€1.995 excl. btw.
Incl. overnachtingen, ontbijt, lunch, diners en dranken.

Voor vragen over of wilt u een exclusief schrijfweekend voor uw eigen gezelschap? Neem dan contact op met Geert Kimpen via kimpen@xs4all.nl 

Goed nieuws voor Belgische ondernemers! London Books is een erkende opleiding waardoor je als KMO’er 40 % van het inschrijfgeld kunt laten subsidiëren door de Belgische overheid. Wanneer u van deze regeling gebruik wilt maken, gelden er bijzondere voorwaarden, die door Alive Support, de Belgische firma die dit voor ons regelt, kunnen toegelicht worden. Mail voor meer informatie: susanbrown@parisbooks.eu

Waarom jouw boek?
Deze jachtige tijd van versnipperde dagen roept een verlangen op naar vertraging, bezinning en verstilling. Ons leven raast voorbij en soms denken we midden in de nacht: waar gaat mijn leven in essentie over? Veel ondernemers en bestuurders hebben de wens hun geestelijke erfgoed te delen. Het verhaal van hun leven, idealen, triomfen en mislukkingen.

Herken je dat?
Gun jezelf dan de verstilling en anderen de inspiratie.
Schrijf jouw boek.

Geert Kimpen Schrijfweekend Landgoed Zonheuvel

Hoe ziet het Schrijfweekend eruit?

• Voorafgaand aan het weekend krijg je een Schrijfplan toegestuurd.

• In vier persoonlijke coachgesprekken krijg je feedback op jouw Schrijfplan. Met Geert Kimpen over de structuur van het boek, met Christine Pannebakker over de inhoud en stijl, met Walter Supèr over de verhaallijn, met Aukje Nauta over theoretische fundamenten voor de inhoud, met Cristel van de Ven over wat jou persoonlijk drijft bij het schrijven en met Jaap Jongejan over de praktijk van management en bestuur.

• We geven dagelijks workshops over alle technische, praktische en inhoudelijke aspecten van het schrijven. Workshops over de blauwdruk van je boek, de structuur, plot, het geheim van een non-fictie bestseller, hoe je theorie tot een pageturner maakt, de personages, de synopsis, de vorm en de stijl. Je leert hoe je een uitgever vindt, wat voor- en nadelen zijn van self-publishing, hoe je jouw boek in de wereld zet, hoe je lezingen en interviews geeft en… je leert het grootste geheim van de schrijver.

Daarnaast verrassen we je met tal van andere activiteiten die jou als auteur inspireren om jouw boek te schrijven.

Schrijfweekend 2016 Landgoed Zonheuvel

Met welke bagage ga jij naar huis?

• Een duidelijke structuur en plot voor jouw boek.
• De vaardigheid om pakkend, boeiend en inspirerend te schrijven.
• Inzicht over uitgeven en het boek in de markt zetten.
• Inspiratie en praktische handvatten zodat jouw boek er echt komt.
• Een onvergetelijke ervaring met een groep inspirerende medeschrijvers.
• Een ontmoeting met uitgever Michelle Shanti, van uitgeverij London Books, over de uitgeefmogelijkheden van jouw boek

Wie gaan jou begeleiden?

Schrijfweekend Landgoed Zonheuvel

Van links naar rechts:

Geert Kimpen
Schrijver van onder andere wereldbestseller De Kabbalist en medeoprichter van de uitgeverijen London Books en Paris Books.

Christine Pannebakker
Schrijver van onder andere de bestsellers Wie ben ik en Vrouwenpower en Award-winning journalist bij de Belgische kwaliteitskrant De Standaard.

Jaap Jongejan
Directeur Stichting SBI, SBI Formaat en Landgoed Zonheuvel en actief in vernieuwing van arbeidsverhoudingen en arbeidsmarkt.

Aukje Nauta
Partner Factor Vijf Organisatieontwikkeling, voorheen bijzonder hoogleraar UvA en kroonlid SER.

Walter Supèr
Directeur Productiehuis Plezant en De Theaterloods; schrijver van theatervoorstellingen over werk, leven en liefde.

Cristel van de Ven
Partner Factor Vijf Organisatieontwikkeling, organisatieadviseur en topcoach.

Waarom dit schrijfweekend?
In oktober 2016 organiseerden we het schrijfweekend voor de eerste keer, met doorslaand succes.

‘Ik heb zelden zoveel gelachen en geleerd over iets waarvan ik dacht dat ik er nooit iets van zou bakken.’
– Ingrid van Sloun, directeur CommComm Communicatie Company

‘Een inspirerend, intensief en ontzettend waardevol weekend waarin je niet alleen alle tools krijgt die je nodig hebt om een bestseller te schrijven, maar ook nog eens kennis maakt met een groep coaches en medeschrijvers die een nieuwe dimensie geven aan het begrip verhalen vertellen.’
– Christiaan Slierendrecht, oprichter WeAreMedia / JijOnline

‘Het schrijfweekend was wervelend en verrijkend. Ver buiten mijn comfortzone maar ontzettend inspirerend en leerzaam.’
– Hanneke Moonen, auteur van het HOE-boek voor strategische personeelsplanning

‘Deze praktische, inspirerende en soms ontroerende vierdaagse wervelwind langs allerlei aspecten van schrijven verdiept je ambities als schrijver en als mens.’
– Patrick Willer, Solution Engineer bij Salesforce.

‘Ook een boek schrijven kan je leren. In dit briljante schrijfweekend helpen ervaren schrijvers je hiermee op weg. Leer van hun tips en trucs, maar hoor ook hoe je kan doorzetten, vasthouden en, uiteindelijk, zegevieren.’
– Aldus Prof. dr. Ard-Pieter de Man, rector Sioo (sioo.nl) en hoogleraar aan de School of Business and Economics van de VU te Amsterdam.

Culinair@theCastle Maarten MaartenshuisGeschiedenis Maarten Maartens Landgoed Zonheuvel

Over ons Schrijvershuis, het Maarten Maartenshuis
Er was eens een Nederlandse schrijver, Maarten Maartens, die faam genoot in de hele Angelsaksische wereld. Vanaf het eerste boek dat hij in eigen beheer uitgaf werd hij gerekend tot de grootste literatoren van zijn tijd. Hij werd bevriend met de grootste schrijvers, die hem opzochten in zijn stijlvolle landgoed in Doorn, De Zonheuvel. Met milde spot beschreef hij de onkunde van doctoren en bracht zijn land, Nederland, tot leven. Voor het geld hoefde hij niet te schrijven. Dankzij zijn huwelijk met de rijke Anna van Vollenhoven kon hij zijn leven wijden aan reizen, schrijven, kuren en met volle teugen genieten van zijn landgoed. Overal genoot hij aanzien, behalve in eigen land. Men verweet hem zijn Engelstalige oeuvre dat hij vast schreef om rijker te worden dan van Nederlandstalige uitgaven. Men zei dat hij zijn eigen land en burgers bespotte en zocht naarstig naar wie er achter welk personage in zijn boeken schuil ging. De minachting reikte zo ver dat hij niet werd opgenomen in de lijst van de 200 beste Nederlandse schrijvers uit 1909. Ondanks zijn vele bestsellers.

In 2018 krijgt hij eindelijk de erkenning die hij verdient. Zijn schrijvershuis, het Maarten Maartenshuis, opent dan zijn deuren voor 25 aankomende schrijvers. In de kamers waar hij zulke inspirerende boeken schreef, vinden nieuwe schrijvers Samenwerking, Bezinning en Inspiratie voor hun boek. Onder begeleiding van topschrijvers uit deze tijd krijgen zij handvatten om het schrijverschap in één weekend onder de knie te krijgen. En zo zal het Maarten Maartenshuis honderd jaar na zijn dood zinderen van inspiratie.

Dit Schrijfweekend wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hotel Landgoed Zonheuvel Doorn Utrecht Logo
Theaterloods Schrijfweekend
Stichting SBI Logo
SBI Formaat