Nieuwe data rondleiding Expositie Anton Heyboer op Landgoed Zonheuvel

Nieuwe data rondleiding Expositie Anton Heyboer op Landgoed Zonheuvel

Sinds 30 januari 2017 kunt u de expositie Anton Heyboer bewonderen in het Paviljoen van Landgoed Zonheuvel. De tweelingzussen Willy en Trees van Kleef bezitten de grootste en mooiste verzameling van zijn werken bekend onder de naam “Twin Collectie’.

Alle zakelijke en particuliere bezoekers op Landgoed Zonheuvel hebben gratis toegang. De tweeling geven per datum 2 gratis rondleidingen met verhalen vertellen over het leven en kunstwerken van deze unieke kunstenaar.

– Zaterdag 13 Mei om 14.00 en 15.00 uur
– Zaterdag 27 Mei om 14.00 en 15.00 uur
– Zaterdag 10 Juni om 14.00 en 15.00 uur
– Zaterdag 24 Juni om 14.00 en 15.00 uur

Aanmelden is niet nodig. De rondleiding start bij onze receptie van het Paviljoengebouw / Hotel. Alle contactgegevens vind u hier. Grote gezelschappen kunnen ook een rondleiding op maat aanvragen op een gewenst tijdstip op basis van beschikbaarheid via reserveringen@landgoedzonheuvel.nl.

Over de Twin Collectie
De liefde voor het verzamelen van de werken van Heyboer begon jaren geleden. Trees van Kleef en Willy Nijman kochten ooit een werkje van Heyboer in de galerie van Petra, de vijfde bruid van Anton Heyboer. Dit bleek een schot in de roos, want de ‘twins’ keerden steeds vaker terug om werken van Heyboer te kopen.

Al snel viel het ook Anton Heyboer zelf op dat zij zoveel kochten. In 2004 besloot hij hen te ontmoeten. Waarna meer bezoeken volgden, waarbij Heyboer veel vertelde over zijn leven. De zussen verzamelden uiteindelijk een grote collectie werken. Volgens Heyboer de grootste en mooiste verzameling van zijn werken. Deze moesten getoond worden. Dit gebeurde in 2005. Vele kunstwerken vonden hun weg naar Slot Zeist waar Anton Heyboer er zelf helaas geen getuige meer van mocht zijn. Op 24 april, de dag dat de werken afgeleverd werden, overleed hij op 81-jarige leeftijd.

De werken van Anton Heyboer zijn tot 29 septemeber 2017 te zien en te koop op Landgoed Zonheuvel