Exclusief Schrijfweekend in januari 2018

In januari volgend jaar organiseren Stichting SBI en Factor Vijf samen met bestsellerauteur Geert Kimpen, Christine Pannebakker evenals theatermaker Walter Supèr een exclusief schrijfweekend voor managers en bestuurders die hun geestelijke erfgoed en bijzondere ervaringen willen vastleggen in een boek.

Het schrijfweekend vindt plaats van 11-14 januari 2018 in het sfeervolle Maarten Maartenshuis op Landgoed Zonheuvel. Al ruim honderd jaar geleden was dit huis een echt schrijvershuis. Maarten Maartens woonde er, die als schrijver faam genoot in de hele Angelsaksische wereld. Vanaf het eerste boek dat hij in eigen beheer uitgaf werd hij gerekend tot de grootste literatoren van zijn tijd. Hij werd bevriend met de grootste schrijvers, die hem opzochten in zijn stijlvolle landgoed in Doorn, De Zonheuvel.

Met milde spot beschreef Maarten Maartens de onkunde van doctoren en bracht zijn land, Nederland, tot leven. Voor het geld hoefde hij niet te schrijven. Dankzij zijn huwelijk met de rijke Anna van Vollenhoven kon hij zijn leven wijden aan reizen, schrijven, kuren en met volle teugen genieten van zijn landgoed. Overal genoot hij aanzien, behalve in eigen land. Men verweet hem zijn Engelstalige oeuvre, dat hij vast schreef om rijker te worden dan van Nederlandstalige uitgaven. Men zei dat hij zijn eigen land en burgers bespotte en zocht naarstig naar wie er achter welk personage in zijn boeken schuil ging. Zo ver ging de minachting, dat hij niet werd opgenomen in de lijst van 200 beste Nederlandse schrijvers uit 1909. Ondanks zijn vele bestsellers.

In 2018 krijgt Maarten Maartens de Nederlandse erkenning die hij verdient. Want dan opent het Maarten Maartenshuis zijn deuren voor 25 aankomende schrijvers. In de kamers waar hij zulke inspirerende boeken schreef, vinden nieuwe schrijvers Samenwerking, Bezinning en Inspiratie voor hun boek. Onder begeleiding van topschrijvers van nu krijgen zij handvatten om het schrijverschap in één weekend onder de knie te krijgen

Het weekend is speciaal bedoeld voor ondernemers, managers, bestuurders en professionals die willen schrijven over hun werk, loopbaan, bedrijf en leven. Voorafgaand aan het weekend krijgen zij een schrijfplan toegestuurd. In persoonlijke coachgesprekken krijgen ze feedback op alle facetten van hun te schrijven boek: van schrijfstijl tot marketing. Vier dagen lang volgen zij work-shops over alle technische, praktische en inhoudelijke aspecten van het schrijven, zoals structuur en plot, personages, en het geheim dat elke schrijver behoort te kennen.

Juist een boek schrijven past in deze jachtige tijd, waarin appjes, tweets en Facebookvideo’s onze dagen versnipperen. Veel mensen verlangen daardoor naar de vertraging, bezinning en verstilling die gepaard gaat met het schrijven van een boek.

Schrijfdocenten en coaches tijdens het schrijfweekend zijn bestsellerauteurs Geert Kimpen en Christine Pannebakker, evenals theatermaker Walter Supèr. De inhoudelijke coaching gericht op management en bestuur wordt gedaan door Aukje Nauta en Cristel van de Ven van Factor Vijf Organisatieontwikkeling en Jaap Jongejan, directeur Stichting SBI, SBI Formaat en Landgoed Zonheuvel.

Meer informatie over het schrijfweekend is hier te vinden.

Let op, er zijn slechts plaatsen voor maximaal 25 personen. Dus, meld u snel aan!